Strudelul cu prune este o reteta simpla de realizat. Contine zahar, faina, margarina, prune, scortisoara si biscuiti.
Se amesteca faina cu margarina, se adauga apa calda cu sare si se framanta bine aluatul. Se acopera apoi cu un servet de bucatarie si se lasa la crescut 30 de minute. Se intinde cu sucitorul, o foaie subtire. Se unge cu margarina moale, se adauga biscuitii macinati, sferturile de prune fara samburi, zaharul si scortisoara. Se ruleaza strans, apoi se asaza in tava si se ung cu untul moale. Se lasa tava in cuptorul incins, pana se coace strudelul.
Strudelul cu prune se taie si se serveste numai dupa ce s-a racit.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii