Strudel cu branza

Se amesteca untul cu putina faina, in asa fel incat faina sa fie uniform distribuita in masa untului. Se modeleaza dreptunghiuri si se lasa la rece t

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foietaj:
  • 300 gr faina
  • 230 gr unt
  • 3 ml otet
  • 1 lingurita rasa de saee
  • Pentru umplutura:
  • 350 gr branza de vaci
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 20 gr gris
  • 10 gr coaja de lamaie rasa
  • vanilie

Mod de preparare

Se amesteca untul cu putina faina, in asa fel incat faina sa fie uniform distribuita in masa untului. Se modeleaza dreptunghiuri si se lasa la rece timp de 30 de minute pentru ca untul sa se intareasca. Separat, se framanta un aluat consistent din restul de faina, aproximativ 150 ml apa, la care se adauga otet si sare. Se lasa sa se odihneasca 25 de minute pe planseta, apoi se intinde o foaie in care se impacheteaza untul, dupa care se intinde o foaie dreptunghiulara. Se impatureste in patru, se lasa la rece 20 de minute si se repeta operatia de inca trei ori. Foitajul obtinut in final se tine la rece pana cand se prepara umplutura, amestecand ingredientele

mentionate. Din aluat se intind foi, pe care se aseaza un strat omogen de umplutura. Se ruleaza, se portioneaza in bucati de 10-12 cm si se coc la temperatura ridicata, la

inceput, apoi la temperatura mai joasa, pana se rumenesc frumos.

Dupa ce se raceste, se pudreaza cu zahar.

Alte retete de dulciuri:

Tort cu mere si crema de zahar ars

Tort cu piersici

Amandine cu crema de ciocolata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
2
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
3
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia