Strudel croco-zemos cu visine si alune de post

Strudelul este un desert foarte cunoscut si apreciat. In aceasta reteta de strudel de post am adaugat un ingredient crocant pe langa delicioasele visine.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Strudel croco-zemos cu visine si alune de post

Ingrediente

  • 800g aluat foietaj congelat
  • un borcan compot de visine fara samburi 720ml sau visine proaspete
  • 50g zahar
  • 10g amidon
  • 100g alune de padure sau fulgi de migdale
  • zahar pudra.

Mod de preparare

Strudelul de post cu visine este o reteta simpla si buna. Strecuram compotul de visine si pastram sucul si visinele in vase separate. Se dizolva amidonul in cateva linguri de sirop de visine.  Se masoara apoi cca 120ml suc de visine, se adauga zaharul, se da in fiert, apoi se adauga amidonul dizolvat si se lasa sa dea cateva clocote ca sa se lege. ia vasul de pe foc si se inglobeaza visinile. Se lasa sa se racoreasca.  Se incinge cuptorul la 200 grade C. Pe planseta cu faina se intinde cu sucitorul foaia care se taie in dreptunghiuri.

Compozitia de visine se repartizeaza pe foile de aluat si se ruleaza pe lung. Rulourile de aluat astfel obtinute se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu pensula cu putina apa si se presara deasupra alunele taiate fulgi. Se coc la cuptorul pregatit vreme de 25 de minute. Se scot apoi din cuptor si se lasa sa se raceasca pe un gratar de bucatarie. In cele din urma se presara peste strudele zahar pudra.


Pofta buna! Reteta Strudel croco-zemos a fost propusa de Gabi Cara pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Supa crema de morcovi
4
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
5
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia