Scones cu merisoare

Scones este reteta noastra preferata la micul dejun in familie. Aceste mici prajiturele ( painici ) se pregatesc foarte rapid si sunt ideale si ca gustare intre mese. Si daca vreti sa petreceti timpul in bucatarie cu cei mici,sigur vor fi foarte incantati sa va dea o mana de ajutor deoarece se fac foarte usor si este o reteta ce nu necesita prea multa indemanare. Asa ca petreceti timpul liber cu cei mici intr-un mod placut si antrenant.

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Scones cu merisoare

Ingrediente

  • 120 gr merisoare
  • 450 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 140 gr unt( rece )
  • 2 oua mari
  • 5 linguri lapte
  • 1 lingura zahar pudra
  • praf de sare
  • gem de merisoare pentru servire

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul la 200*C. Intr-un castron, punem la inmuiat merisoare in putina apa (lapte sau suc de portocale – suficient cat sa le acopere). Intre timp, cernem faina cu praful de copt si sarea. Este important acest pas pentru o reusita sigura. Intr-un robot de bucatarie, punem amestecul de faina cu untul (taiat cubulete) si mixam atat cat compozitia incepe sa capete aspectul unor frimituri de paine. Se poate face aceasta etapa si manual. Batem ouale si le amestecam cu laptele si merisoarele scurse. Turnam copozitia peste amestecul de faina cu unt si amestecam putin, doar cat sa se omogenizeze ingredientele. Daca vi se pare ca nu se omogenizeaza bine, mai adaugati 1-3 linguri de lapte. Presaram masa de lucru cu faina si cu ajutorul unui sucitor intindem aluatul la o grosime de aproximativ 1.5-2 cm. Cu ajutorul unui pahar sau a unei forme rotunde, taiem cercuri pe care le punem in tava de copt in care am pus o foaie de copt pentru a evita ca prajiturelele sa se lipeasca. Cu o pensula inmuiata in lapte, ungem fiecare cerculet si dam la cuptor pentru aproximativ 12-15 minute pana cand vor deveni usor cafenii. Le scoatem si le lasam sa se raceasca. Le servim cu gem de merisoare. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Aperitiv waffle cu cascaval si ceapa verde
Bucataras.RO

Aperitiv waffle cu cascaval si ceapa verde

Fetelor mele le plac foarte mult waffele. Se pregătesc ușor, din ingrediente aflate la îndemâna oricui. Pot fi...

Aperitiv waffle cu cascaval si ceapa verde
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce