Rulouri cu scortisoara si glazura sau Cinnamons rolls

Azi m-am gandit sa facem impreuna un desert pufos si aromat, de care va veti indragosti pe loc! Este vorba despre rulourile cu scortisoara sau cinammons rolls, atat de parfumate si imbracate in glazura cremoasa, cu gust de vanilie.

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 240 ml lapte
  • 90 gr zahar
  • 2 oua
  • o jumatate de lingurita sare
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • 80 gr unt
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 550 g faina
  • un pliculet de 7 g de drojdie uscata
  • Umplutura:
  • 80 gr unt
  • 100 gr zahar brun
  • 2 lingurite cu scortisoara
  • Glazura:
  • 50 g unt
  • 150 g crema de branza
  • 100 g zahar pudra
  • o lingurita vanilie
  • 1 lingurita scortisoara
  • In plus, mai ai nevoie de un ou pentru uns rulourile

Mod de preparare

Pentru prepararea aluatului eu voi folosi un robot de bucatarie, ca sa mearga treaba mai repede, dar se poate framanta si cu mana, bineinteles. Adauga peste drojdia uscata putin lapte cald, o lingura de zahar si una de faina si lasa-le sa se dospeasca 10 minute. Pune in vasul robotului restul de lapte caldut, ouale batute, untul topit, zaharul, sarea, coaja rasa de lamaie si portocala si esenta de rom si amesteca-le putin. Adauga deasupra maiaua si faina, putin cate putin si porneste robotul la viteza mica. Lasa-l sa mearga 10 minute, pana se omogenizeaza bine aluatul, apoi opreste-l si lasa-l sa se odihneasca 10 minute. Porneste apoi pentru inca 10 minute. Acopera vasul cu un prosop si lasa aluatul sa se dospeasca o ora.



Pentru umplutura, amesteca untul moale cu zaharul si scortisoara. Presara faina pe masa, rastoarna aluatul si intinde o foaie dreptunghiulara de 1 cm grosime. Unge aluatul cu umplutura de unt si zahar, apoi ruleaza-l pe lungime si taie bucati de 2 cm. Pune rulourile cu fata in sus intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt. Lasa putin spatiu intre ele, ca sa nu se lipeasca in timpul coacerii. Acopera tava cu un prosop si mai lasa-le sa creasca 15-20 de minute. Unge-le apoi cu oul batut si pune tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasa-le 30 de minute, pana se rumenesc deasupra.



Intre timp prepara glazura: Mixeaza crema de branza cu untul moale, apoi adauga zaharul pudra, putin cate putin, pana compozitia devine omogena. Pune la final vanilia si scortisoara. Scoate tava din cuptor, lasa rulourile putin la racit si pune deasupra glazura. Arata minunat si te asigur ca sunt tare gustoase!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
1
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
2
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
3
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
4
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
5
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia