Se amesteca drojdia cu laptele si cu 1 lingurita de zahar. Se lasa putin, intre timp se curata merele de coaja si se dau pe razatoare. Se calesc mere
Se amesteca drojdia cu laptele si cu 1 lingurita de zahar. Se lasa putin, intre timp se curata merele de coaja si se dau pe razatoare. Se calesc merele cu zahar dupa gust si scortisoara. Se lasa apoi merele la racit.
Se freaca untul cu 2 linguri de zahar, se adauga ouale, apoi drojdia dizolvata, un praf de sare si la final faina. Se framanta aluatul pana devine omogen, daca este necesar se mai adauga faina pana se obtine un aluat bun de intins pe planseta. Se imparte aluatul in doua parti egale, se intinde o foaie care se aseaza pe tava (de aragaz) tapetata cu hartie pentru copt, se aseaza peste foaie merele rase, apoi se intinde a doua foaie si se aseaza in tava, peste mere. Se inteapa foaie de deasupra cu o furculita si se introduce in cuptorul incins, si se coace la foc potrivit aproximativ 40 de minute.
Se scoate tava, se lasa la racit, apoi se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilinat. Se taie in patratele.
Alte retete recomandate:
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii