Placinte moldovenesti cu branza

Placintele moldovenesti cu branza sunt delicioase, un desert al copilariei. Placintele sunt pufoase umplute cu branza dulce si stafide.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Placinte moldovenesti cu branza

Ingrediente

  • ½ kg faina
  • 200 ml lapte
  • Un cubulet drojdie
  • 4 oua
  • 5 linguri ulei
  • 10 linguri Zahar
  • Zahar pudra
  • Esenta rom
  • ½ lingurita sare
  • Branza proaspata de vaci 300 gr
  • Coaja de lamaie
  • Stafide

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un bol. Laptele se incalzeste putin.Intr-un castronel punem drojdia, o lingurita de zahar , o lingura de ulei si laptele si lasam drojdia sa creasca 15-20 de minute.Dupa ce a crescut o adaugam peste faina, adaugam si 2 oua, 5 linguri de zahar, sarea, esenta de rom si amestecam bine.La final adaugam si uleiul, mai amestecam odata apoi lasam la dospit pentru aproximativ o ora. (in functie de cat de cald este in camera si cat de mult creste).
Pregatire umplutura.
Amestecam branza cu 5 linguri de zahar, un ou , coaja de lamaie si stafidele.
Cand aluatul este dospit, se fac gogoloaie mici cam cat o minge de tenis de camp.Fiecare gogoloi se intinde (la jumatate se lasa mai groasa foaia, se cresteaza pe margini in 5-6.La jumatate se adauga cate o lingura de compozitie ,apoi se impatureste, o parte din stanga, una din dreapta si tot asa.
Se mai lasa la crescut pentru 10-15 minute.Se pu in tava , se ung cu un ou batut si se dau cu zahar pudra.
Se lasa la cuptor 35-40 de minute, pana sunt rumenite. (Atentie nu dati focul tare pentru ca se vor arde si nu se vor coace).
Se obtin aproximativ 20 bucati.(in functie de cat de mari le faceti)


Placintele moldovenesti sunt foarte bune calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Aperitiv waffle cu cascaval si ceapa verde
Bucataras.RO

Aperitiv waffle cu cascaval si ceapa verde

Fetelor mele le plac foarte mult waffele. Se pregătesc ușor, din ingrediente aflate la îndemâna oricui. Pot fi...

Aperitiv waffle cu cascaval si ceapa verde
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce