Placinte cu branza si mac

Combinatia de branza cu mac este delicioasa.

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Placinte cu branza si mac

Ingrediente

  • Aluat 500 g faina 1 plic drojdie uscata 5 linguri zahar coaja de lamaie 2 galbenusuri 2 oua 100 g unt 100 ml lapte 1 praf de sare Umplutura cu branza 300 g branza de vaci 2 oua coaja de lamaie 1 zahar vanilat 5 linguri zahar 1 lingura faina Umplutura
  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 5 linguri zahar
  • coaja de lamaie
  • 2 galbenusuri
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 100 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • Umplutura cu branza:
  • 300 g branza de vaci
  • 2 oua
  • coaja de lamaie
  • 1 zahar vanilat
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura faina
  • Umplutura

Mod de preparare

Aluat:

Intr-un bol amestecam faina cu zaharul, sarea, coaja de lamaie, facem o gaura in mijloc adaugam ouale batute, galbenusurile, untul la temperatura camerei, drojdia dizolvata in putina lapte si incepem sa framantam adaugand treptat laptele caldut pana rezulta un aluat nelipicios.


Umplutura de mac:

Intr-o cratita adaugam laptele, zaharul, scortisoara si cand incepe sa fiarba adaugam macul si lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand. Cand sa racit adaugam dulceata si omogenizam. Umplutura de branza: intr-un bol adaugam toate ingredientele si amestecam bine, dam la frigider pana o vom folosi.


Faramituri:

Amestecam faina cu zaharul dupa care aduagam untul si amestecam. Intindem aluatul sub forma de rulou si taiem bucati egale. Fiecare bucata se intinde adaugam 1 lingura de umplutura de branza, deassupra 1 lingura mac, asezam marginile peste umplutura.

Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu oul batut, deasupra adaugam cate o lingurita de dulceata, deasupra presaram frimiturile si dam la cuptorul incalzit cca 30 minute pana se rumesc frumos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia