Placinta cu mere este o reteta de post delicioasa pentru care aveti nevoie de foi de placinta, scortisoara,margarina si ulei.
Merele se curata, se dau pe razatoare,se amesteca cu zahar si scortisoara si se pun pe foc la calit impreuna cu margarina. Se lasa la racit
Taiem foile dupa marimea tavii (eu am avut 33/23). Eu am facut cu 4 straturi de foi a cate 4 foi(ultimul l-am format di resturile ce au ramas dupa ce am decupat).Se unge fiecare foaie cu ulei/unt topit si se pun in tava unsa cu ulei, se continua cu un strat de mere, 4 foi unse cu ulei, mere, 4 foi unse, mere, foi unse si se da la cuptor, pana se rumeneste. Cat este calda se toarna peste placinta cu mere un sirop din 100 ml apa, 2 linguri zahar si esenta de vanilie.
Se lasa sa se raceasca si se proportioneaza. Placinta cu mere se serveste cu zahar pudra deasupra.
Particip la concursul „ Bucate romanesti pentru zile cand postesti!” si pe Facebook am nickname-ul dianu andreea
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branza#‎gatescpentruocarte
Pastai cu aripioare de pui la slow cooker Crock-Pot 4,7 LReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii