Pregatesti aluatul asa: inmoi drojdia in apa calduta, cerni faina, freci galbenusurile cu zaharul si adaugi
Pregatesti aluatul asa:
inmoi drojdia in apa calduta, cerni faina, freci galbenusurile cu zaharul si adaugi untul topit si smantana.
Adaugi zaharul vanilat si framanti pana se omogenizeaza.
Imparti aluatul in 2 bucati.
Se face o foaie subtire care se pune pe fundul formei de copt, de preferat rotunda.
Cea de-a doua parte de aluat o imparti in 3 bucati lungi
pe care le impletesti in 3 si asezi impletitura in tava, lasand o gaura in mijloc.
Pregatesti umplutura asa:
1 kg branza proaspata de vaci o amesteci cu unt pana se face o crema.
Bati bine galbenusurile cu zaharul, cu zaharul vanilat, adaugi smantana, esenta de rom, stafidele si sarea. Amesteci cu faina pana se omogenizeaza.
Asezi de branza peste aluatul din tava.
Ai grija sa nu dai peste aluatul impletit de pe margine. Dupa ce pui si de branza, ungi pasca deasupra cu un ou si o dai la cuptorul bine incins pentru 25-30 minute.
Scoti pasca din cuptor si o ungi cu un sirop pe care il faci din apa si zahar.
Ungi pasca si cu ulei si o lasi sa se raceasca.
Se poate combina siropul de zahar cu uleiul.
Acoperiti cu un prosop curat.
Retete care pot completa o masa festiva
Crema de prajitura cu alune si frisca
Drob de miel
Tiramisu
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii