Pasca cu ciocolata

Topiti untul si sfaramati doua treimi din biscuiti, pentru a obtine un pesmet fin. Amestecati untul cu acest pesmet pana obtineti o pasta omogena. Ung

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 100g unt
  • 400g biscuiti de ovaz
  • Umplutura:
  • 500g crema de branza
  • 500g crema moscarpone
  • 175g zahar
  • 4 oua
  • 50g faina
  • 50g gris
  • 2 lg zahar vanilat
  • 1 lg coaja rasa de lamaie
  • 2 lg zeama de lamaie
  • 150g stafide inmuiata in rom
  • Glazura:
  • 400g ciocolata alba de menaj
  • 1 ciocolata neagra de menaj

Mod de preparare

Topiti untul si sfaramati doua treimi din biscuiti, pentru a

obtine un pesmet fin.

Amestecati untul cu acest pesmet pana obtineti o pasta omogena.

Ungeti cu unt o tava mai mare de chec.

Tapetati fundul tavii cu un strat din amestecul de unt si pesmet de biscuiti.

Foaia trebuie sa aiba grosimea egala peste tot. Puneti tava la frigider.

Umplutura:

Puneti intr-un castron crema de branza si zaharul. Amestecati ingredientele pana se dizolva zaharul, apoi adaugati pe rand ouale batute putin.

Amestecati bine compozitia dupa fiecare ou. La urma,

adaugati crema mascarpone, faina, grisul, vanilia, stafidele, sucul si coaja de lamaie. Turnati compozitia in tava scoasa din frigider. Se toarna mai intai putina compozitie, apoi asezati un strat de biscuiti peste aceasta, peste biscuiti turnati iar compozitie si iar biscuiti.

Nivelati prajitura si coaceti-o la foc potrivit. Stingeti focul si lasati pasca in cuptor inca 1 ora, cu usa cuptorului deschisa.

Scoateti prajitura din cuptor, rastumati-o pe un platou. Acoperiti toata prajitura cu ciocolata alba topita si decorati-o cu ciocolata neagra.

Taiati-o in felii numai dupa ce glazura s-a intarit.
Alte retete recomandate:

Pasca fara aluat

Pasca cu smantana

Pasca poloneza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
1
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
2
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
3
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
4
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia