Cernem faina, punem stafidele in rom si coniac. Punem pe foc laptele iar untul il topim pe bain marin. In castronul in care am cernut faina punem galb
Cernem faina, punem stafidele in rom si coniac. Punem pe foc laptele iar untul il topim pe bain marin. In castronul in care am cernut faina punem galbenusurile, zaharul, drojdia faramitata, scortisoara, cuisoarele pudra, iar laptele si untul treptat. (laptele si grasimea nu trebuie sa fie fierbinti ci caldute pentru ca altfel stopeaza cresterea aluatului). Treptat incorporam laptele si untul topit. Obtinem un aluat pe care il punem pe masa de lucru. Presaram fructele uscate si mai framnatam o data. Daca aluatul este foarte lipicios se ung mainile cu putin ulei in niciun caz nu se mai adauga faina. Ungem o tava cu ulei si punem si hartie de copt. Se ruleaza aluatul, se pune in forma si se uneste la capete. Se acopera cu un prosop curat si se tine la dospit. Aluatul il ungem deasupra cu galbenusul batut si il introducem in cuptorul incalzit pentru 40-50 minute. Se scoate din forma cand s-a racit complet si se pudreaza cu scortisoara sau zahar pudra.
Alte retete culinare recomandate
Placinta cu mere
Lapte de pasare
Ciocolata de casa
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii