Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti este o reteta traditionala romaneasca. Pentru a face aceasta reteta de mucenici moldovenesti aveti nevoie de faina, drojdie, miere,nuca, zahar

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Mucenici moldovenesti

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 250 ml lapte de soia/apa
  • 4 linguri ulei
  • 25 g drojdie proaspata
  • 150 g zahar
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 150 g zahar
  • Vanilie
  • Miere
  • Nuca

Mod de preparare

Intr-un castron incapator se pune faina, se face o gropita in mijloc unde se pune zaharul. Drojdia se desface in putin lapte cald si se pune peste zahar. Se lasa 15 minute la loc cald pana isi dubleaza volumul, apoi se amesteca din interior spre exterior,alternan lapte/apa si ulei.Trebuie sa obtinem un aluat elastic, nelipicios.Se framanta 15 minute, apoi se la 60 minute la dospit, pana isi dubleaza volumul.
Aluatul se rastoarna pe masa de lucru si se imparte in 12 bucati.Din fiecare bucata de aluat se formeaza cate un cerc, apoi se formeaza cifra 8!
Mucenicii se aseaza in tava de la aragaz, tapetata cu hartie de copt si se mai lasa 20 minute la dospit.
Intre timp se porneste cuptorul, se baga tava si se lasa la foc mediu pana se rumenesc (nu lasati la temperatura mare pentru ca se ard).

Sirop:
Apa, zaharul si vanilia se fierb pana obtinem un sos mai gros.


Mucenicii moldovenesti se trec cateva secunde prin sirop, apoi se ung cu miere si se presara nuca macinata.
Particip la concursul „ Bucate romanesti pentru zile cand postesti!” si pe Facebook am nickname-ul Dianu Andreea
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
1
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
2
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
3
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
5
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia