Moristi

Amestecati branza, uleiul, oul, sarea, zaharul si vanilia. Adaugati faina si praful de copt. Framantati pana devine un aluat neted. Amestecam praful

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Moristi

Ingrediente

  • 150 g branza de vaci
  • eu am pus crema de branza
  • 6 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 1 ou
  • 1 varf sare
  • 100 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 pliculet praf de copt
  • 300 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 9 jumatati de piersici din compot
  • 1/2 pachet budinca de vanilie
  • 175 ml lapte
  • 40 g zahar

Mod de preparare

Amestecati branza, uleiul, oul, sarea, zaharul si vanilia.

Adaugati faina si praful de copt. Framantati pana devine un aluat neted.

Amestecam praful de budinca cu zaharul si 4 linguri de lapte. Restul il punem le fiert. Adaugam peste fierbem budinca si o lasam la racit.

Alautul il impartim in 9 parti egale.

Pe o suprafata data cu faina intindem patrate cu diametrul de 12 cm.

Eu nu am avut o forma de dimensiunile astea, asa ca m-am ajutat de o farfuriuta de 10 cm.

Taiati inspre mijloc, in diagonala, fiecare din cele 4 colturi, dar numai cate 3 cm. Apoi indoiti cate o aripioara din cle 4, inspre centru, pana obtineti o morisca. Le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt, puneti in mijloc budinca de vanilie si bucatele de piersica.

Dintr-un galbenus de ou si putin lapte ungeti moristile. Dati-le la cuptorul preincalzit, la 200gradeC, pentru 15 minute. Imediat le presarati si cu zahar pudra din belsug.
Pofta buna!

Reteta Moristi a fost propusa de aliza pe forum culinar.ro

Alte retete cu piersici gasiti aici:

Prajitura cu piersici,

Rulada cu ciocolata si piersici,

Prajitura simpla cu piersici

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia