Dulcele copilariei mele
1. Se spala merele, se taie in patru si se indeparteaza cotorul,dupa care se dau prin razatoare.
2. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins,apoi se rastoarna merele rase. Se adauga zaharul, scortisoara si zaharul vanilat si se calesc pana nu mai lasa zahar.
3. Se indeparteaza vasul de pe foc si se adauga pesmetul si esenta de rom, amestecindu-se pina la omogenizare, apoi se lasa deoparte pina ce amestecul se racoreste si aromele se combina.
4. Foile de placinta le umplem cu compozitia de mere dupa preferinta(placinta, strudel, mini-placintele).
5. Ungem bine suprafata mini-placintelelor cu unt topit , apoi introducem tava in cuptorul preincalzit la 220 de grade Celsius.
6. Cand sunt gata se scot din cuptor si se lasa sa se racoreasca in tava,dupa care se pudreaza cu zahar pudra.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii