melcisori cu scortisoara
Pentru melcisori cu scortisoara dizolvam drojdia in putin lapte cald cu putin zahar.
Faina o cernem intr-un bol mai mare, adaugam drojdia, zaharul, esenta si otetul. Incepem sa framantam adaugand treptat laptele si uleiul, trebuie sa iasa un aluat nu foarte tare, il acoperim si il lasam sa creasca 30 minute la loc cald
Impartim coca in 2 si intindem o foaie dreptunghiulara pe care o ungem cu unt topit si racit, presaram zahar si scortisoara, rulam bine strans si taiem bucati de cca 2 cm.
Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt cu distanta intre ele si mai lasam sa creasca cca 30 min,
Melcisorii cu scortisoara dam la cuptorul incalzit cca 30 min, sa se rumeneasca frumos,
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii