Melcisori cu nuca (de post)

Melcisorii cu nuca de post sunt perfecti langa o cana cu ceai. Este o prajitura cu nuca de post delicioasa.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Melcisori cu nuca (de post)

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 2 lingurite rase de drojdie uscata
  • 100 g margarina
  • se poate pune ulei. 150 g zahar
  • 3/4 ceasca de apa calduta
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa de lamaie. Pentru umplutura aveti nevoie de: -o mana de stafide
  • 200 g nuca macinata
  • 50 g zahar
  • gem de capsuni.

Mod de preparare

1. Se prepara o maia din drojdie,100 ml apa si 2 linguri de faina si se lasa la dospit pentru 20 de minute.

2. Se freaca margarina cu zaharul si sarea. Se adauga apoi coaja de lamaie rasa.Se amesteca faina cu maiaua si margarina. Se framanta bine aluatul si se lasa la dospit 45 de minute.

3. Se imparte aluatul un doua bucati,din care se intind foi cu grosimea de 1 cm.

4. Se amesteca ingredientele pentru umplutura. Am uns foaia cu un gem foarte subtire de capsuni si apoi am presarat pe foaie jumatate din nuca. Fiecare foaie de aluat se ruleaza si se taie ruloul in bucati cam de 2 cm grosime.

5. Se pun melcisorii in tava unsa cu margarina si se coc la 345 grade F pentru 40 de minute.


Pofta buna! Reteta Melcisori cu nuca de post a fost propusa de delimaria pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar
Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Mancare de cartofi delicioasa cu masline
Cele mai apreciate rețete
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
1
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Salata de cruditati
2
Salate reci

Salata de cruditati

O salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...

Salata de cruditati
Tocanita de iepure vanat
3
Mancaruri cu vanat

Tocanita de iepure vanat

Tocanita de iepure vanat este o delicioasa reteta. Pentru a pregati aceasta mancare cu carne de vanat va trebuie circa 1 kg...

Tocanita de iepure vanat
Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video
4
Prajituri

Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video

Placinta cu iaurt grecesc, aurie si crocanta la exterior este un desert perfect la orice ora!

Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video
Gulas in strachina de pita
5
Mancaruri cu cartofi

Gulas in strachina de pita

Gulasul este o reteta care suporta multe adaptari...cel putin din punctul meu de vedere. Putin picant, fierbinte si delicios...

Gulas in strachina de pita
Parteneri
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia