Croissante rapide cu unt si miere

Nimic nu e mai potrivit decat un croissant cu unt si miere in stil frantuzesc. Atat de pufos si gustos, potrivit pentru un inceput de zi reusit.

Complexitate
redusa
Croissante rapide cu unt si miere

Ingrediente

  • 1 pachet mic (13g) drojdie proaspata
  • 1c apa calda
  • 3/4c lapte degresat
  • 1 lingurita si jumatate de sare
  • 1/3c zahar tos
  • 1 ou
  • 5c faina
  • 1/4c unt topit
  • 1c unt rece si taiat
  • 1 ou batut

Mod de preparare

1. Intr-un bol mai mare dizolva drojdia in apa calda. Las-o pana devine cremoasa si face bulbuci. Adauga laptele, sarea, 1 ou, zaharul si 1 masura de faina. Amesteca pana se formeaza un blat pufos si lasa-l deoparte.

2. Intr-un alt bol amesteca unutul rece impreuna cu celelalte 4 masuri de faina ramase, pana se formeaza bobite mici, ca cele de fasole. Adauga celalalt aluat deasupra firimiturilor de faina si unt si amesteca usor cu o spatula pana cand se omogenizeaza bine si toata faina s-a integrat. Acopera cu folie alimentara si lasa la frigider cel putin 4 ore.

3. Rastoarna aluatul pe o suprafata cu faina, intinde-l intro foaie pe care o tai apoi in patrate mici. Intinde patratele impaturindu-le de fiecare data, pana cand ies toate bulele de aer. taie cu ajutorul unui cutter in mijlocul fiecarui patrat si rasuceste-l de mai multe ori pana ia forma unui croissant.

4. Pune croissantele astfel formate pe o tava tapetata cu hartie pentru copt la distanta de 2 cm unul de celalalt, acopera-le cu un prosop si lasa-le la temperatura camerei pana cand isi dubleaza volumul.

5. Incinge cuptorul la 165 de grade celsius. Unge croissantele cu oul batut si da-le la cuptor pentru 35 de minute pana devin aurii.

6. Pune pe foc un cubulet de unt, 4 linguri de miere, si 3 linguri de zahar si topeste-le impreuna. Cand scoti croissante-le din cuptor unge-le cu siropul de miere.


Croissantele rapide cu unt si miere sunt delicioase la micul dejun langa un pahar de lapte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

A

Alina Banciu • 19 Iulie 2024, 08:59 Bună ziua ! Care e unitatea de măsură a ingredientelor ???

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Aperitiv waffle cu cascaval si ceapa verde
Bucataras.RO

Aperitiv waffle cu cascaval si ceapa verde

Fetelor mele le plac foarte mult waffele. Se pregătesc ușor, din ingrediente aflate la îndemâna oricui. Pot fi...

Aperitiv waffle cu cascaval si ceapa verde
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce