Covrigii cu mac sunt deliciosi si foarte simplu de preparat. Pentru a face aceasta reteta de covrigi aveti nevoie de faina, drojdie,mac, sare , zahar, unt topit
Drojdia se dizolva intr-un castron, in apa calda si se lasa 10 min. Adaugi apoi zaharul, untul topit la bain-marie, sarea si 2 cani de faina. Se framanta, iar la nevoie se mai adauga din restul de faina pana cand se obtine un aluat moale, manevrabil si nelipicios. Se acopera vasul cu un prosop de bucatarie si se lasa la loc calduros, eventual pe calorifer. Daca e prea fierbinte caloriferul, pune un prosop peste el. Daca apuci sa citesti retetea asta pe timp de vara :), atunci pune un vas cu apa la incalzit, peste el o farfurie cu un prosop si peste toate vasul cu aluatul. Dai focul la mic si lasi asa, aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul, cam 20-30 min.
Dai drumul la cuptor, ca sa aiba timp sa ajunga la 245 de grade.
Presari faina pe blatul de lucru. Pumnuiesti la propriu aluatul, apoi il pui pe suprafata de lucru si il imparti in 8 sau 9 sau cate parti egale iti ies. Doar ce iti spuneam ca nu-i un numar musai fix. Fiecare bucata in parte o rulezi intr-un sul apoi formezi covrigul.
Intr-o oala cat de cat incapatoare (nu din aluminiu), pui la fiert 4 cani de apa. Cand apa fierbe pui cele 2 linguri de bicarbonat si cufunzi doi cate doi covrigii, lasandu-i cate 1 min in apa. Ii pui alaturi, pe tava tapetata cu hartie de copt sau unsa si presari sare, mac.
Bagi tava la cuptorul preincalzit la 245 de grade, pe randul din mijloc pentru 15 min sau pana ti se par rumeni si facut. Enjoy!
Se pot presara cu mac, sare,susan sau ce doriti dumneavoastra. Pot fi serviti ca si o gustare si cu usurinta pot fi pusi la pachet.
Alte retete recomandate:
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii