Coroana pascala cu oua de prepelita

Aceasta reteta de coroana pascala este una deosebita, dulce fiind, cu zahar vanilat si coaja de lamaie. Este o reteta potrivita pentru masa de pasti.

Complexitate
redusa
Coroana pascala cu oua de prepelita

Ingrediente

  • 1 cup lapte cald (gras)
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 1/2 cup zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • coaja de la 1 lamaie
  • 2 lingurite si jumatate drojdie uscata
  • 3 cups faina
  • 50g faina
  • 50g ulei
  • oua de prepelita + 1 ou de gaina
  • amestec de ou si lapte pentru uns

Mod de preparare

Aceasta reteta de coroana impletita pentru masa de Pasti este foarte aspectuoasa dar si delicioasa. Seamana cu un colac. Reteta ne-a fost oferita de Rodiva - for the love of cakes.

Pune in masina de paine ingredientele dupa cum urmeaza:

laptele impreuna cu oul intreg si galbenusul, zaharul, zaharul vanilat, zeama de lamaie si drojdia.

Lasa-le sa stea asa 10 minute dupa care adauga faina. Porneste programul de aluat normal alb.

Dupa 10 minute adauga 50g de faina si dupa alte 30 de minute 50ml de ulei. Dupa ce aluatul a fost framantat si dospit scoate-l pe o suprafata cu ulei.

Imparte aluatul in 3 si impleteste-l. Unge fiecare parte cu un amestec din ou, lapte si zahar vanilat, dupa care aranjeaza-l in cerc intr-o tava rotunda tapetata cu hartie pentru copt.

In mijloc aseaza un ou de gaina iar pe margina oua de prepelita. Pune la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand se rumeneste.

Ouale nu se pun fierte, se fac odata cu aluatul!


Lasam coroana pascala sa se raceasca dupa care o putem servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Aperitiv waffle cu cascaval si ceapa verde
Bucataras.RO

Aperitiv waffle cu cascaval si ceapa verde

Fetelor mele le plac foarte mult waffele. Se pregătesc ușor, din ingrediente aflate la îndemâna oricui. Pot fi...

Aperitiv waffle cu cascaval si ceapa verde
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce