Cornuri de Bratislava

Cornurile de Bratislava sunt niste cornuri umplute cu nuca, cu aroma fina de portocale, cu aluat pufos. Poti prepara cornurile dupa reteta culinara si sa te bucuri de ele acasa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Cornuri de Bratislava

Ingrediente

  • ALUAT
  • 600 g faina
  • 50 g zahar pudra
  • 20 g drojdie
  • 200 ml lapte
  • 200 g unt
  • 2 oua
  • UMPLUTURA
  • 200 g nuca macinata
  • 30 g stafide
  • coaja rasa de portocala
  • 150 g zahar pudra
  • 150 ml apa
  • UNS
  • 1 ou

Mod de preparare

Aluat-dizolvam drojdia in laptele incalzit usor, si lasam la dospit cca 5 min.
Intr-un vas amestecam faina cu zaharul si sarea, adaugam ouale batute, untul topit si racit, laptele si incepem sa framantam un aluat nelipicios.
Acoperim si dam coca la rece.
Amestecam nuca cu stafidele si coaja de portocala.
Amestecam apa cu zaharul si punem pe foc sa fiarba 3 min, turnam treptat siropul fierbinte pestre nuca si omogenizam.
Scoatem aluatul de la rece si il impartim in bucati egale,
Luam fiecare bucata o aplatizam si o intindem in forma de elipsoida, punem cate o lingura de umplutura si o intindem.
Rulam aluatul si ii dam forma de potcoava,
Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie de copt,(lasand loc intre ele)
Ungem cornurile cu galbenusul de ou si lasam sa se usuce
Inaintede a baga tava la cuptor ungem cornurile cu albusul de ou.
Lasam la cuptor pana se rumenesc frumos.


Eu as incerca sa servesc cornurile de Bratislava cu dovlecel cu mac si vanilie facute dulceata
http://www.bunatatidinnatura.ro/wp-content/uploads/2012/11/dovlecelcumacsivaniliefacutdulceatamare.png

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Aperitiv waffle cu cascaval si ceapa verde
Bucataras.RO

Aperitiv waffle cu cascaval si ceapa verde

Fetelor mele le plac foarte mult waffele. Se pregătesc ușor, din ingrediente aflate la îndemâna oricui. Pot fi...

Aperitiv waffle cu cascaval si ceapa verde
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce