Cornuri cu marmelada

Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar, putin lapte cald si 50 gr faina si se lasa la crescut. In 100 ml lapte se adauga zaharul si vanilia, se am

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr marmelada
  • 250 ml lapte
  • 500 gr faina
  • 5 oua
  • 20 gr drojdie
  • 50 unt
  • 100 ml ulei
  • 150 gr zahar
  • 1 sticluta esenta de ron
  • 1 pachetel vanilie
  • sare

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar, putin lapte cald si 50 gr faina si se lasa la crescut. In 100 ml lapte se adauga zaharul si vanilia, se amesteca si se lasa la racit. Se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un vas se amesteca faina, galbenusurile, drojdia crescuta si laptele caldut, pana se incorporeaza toata faina. Se adauga putin cate putin ulei, framantand circa o ora, pana cand aluatul dospeste, se desprinde de pe maini si se face basici. Se pune un servet, se asaza intr-un loc cald si se lasa la crescut. Aluatul se portioneaza in bucati in 100 gr, se modeleaza niste mingiute si se lasa 15 minute la crescut. Marmelada se amesteca cu romul si se subtiaza cu cateva albusuri, formand o crema. Fiecare mingiuta se intinde pe planseta unsa cu ulei, la unul din capete se pune cate o lingura de marmelada, se ruleaza, formand un cornulet care se asaza in tava unsa cu ulei. Se ung cu oua deasupra si se introduc in cuptor, la foc potrivit, pentru circa 30 de minute. Apoi se scot si cat sunt inca fierbinti se ung cu un sirop format din apa cu zahar sau miere.
Alte retete:

Cozonac moldovenesc

Aluat frantuzesc

Turta dulce

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia