Cornuri Bratislava

Cele mai bune cornuri de casa, un aluat extraordinar

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Cornuri Bratislava

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 2 oua
  • 200 gr unt
  • 50 gr zahar pudra
  • 200 ml lapte dulce
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 1 praf sare
  • pt umplutura:
  • nuca macinata
  • cacao
  • zahar brut
  • o canita apa
  • rahat
  • gem macese
  •  1 ou pt uns

Mod de preparare

Eu am folosit masina de framantat.

Se taie untul cubulete si impreuna cu laptele se pun la incalzit cat sa se topeasca un pic untul.

In cuva masinii, se pun in ordine, laptele cu untul, ouale, 1 praf sare, zaharul pudra, faina si la sfarsit drojdia. Se selecteaza programul de framantare si intre timp se pregateste umplutura.

Se macina o cana de nuci. Se adauga 2 -3 linguri zahar brut, 2 linguri de cacao si se amesteca. Se adauga un pic de apa cat sa se poata obtine o compozitie lipicioasa, ca o dulceata. Se da deoparte.

Cand aluatul este gata, se intinde, se taie in bucatele mici si se formeaza bile din aluat; se intinde la dimensiunea unei palme, se pun1-2 lingurite de umplutura si se intinde uniform, apoi se ruleaza aluatul si se strang marginile. Se asaza intr-o tava de copt.

Se ung cornurile intai cu galbenus, se lasa putin sa se usuce, apoi se ung cu albus si se pun la copt in cuptorul preincins, la foc mediu, cam 20 minute.

Cand le vedeti frumos rumenite, le puteti scoate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia