Pentru cornulete fragede untura foarte rece se freaca repede cu faina, se adauga laptele rece in care s-a dizolvat drojdia si sarea, otetul sau romul.
Pentru cornulete fragede untura foarte rece se freaca repede cu faina, se adauga laptele rece in care s-a dizolvat drojdia si sarea, otetul sau romul si se framanta repede un aluat care se acopera cu un servet curat si se lasa sa stea 30min. pe planseta.
Se intinde o foaie groasa de 5mm si se taie rondele cu un pahar de vin. Pe fiecare se pune un varf de marmelada acrisoara, nuca sau rahat. Se ruleaza fiecare rondea in forma de cornulet si se pune in tava unsa si tapetata cu faina. Se dau la cuptor intai la foc mai tare apoi mai slab, 15-20 min. pentru a ramane albe. Se dau fierbinti prin zahar pudra.
Cornuletele fragede cu untura se servesc dupa ce se racesc. Pofta buna!
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii