Cioco-painici

Puneti laptele pe foc si dizolvati in el zaharul si untul (pastrati o lingura de zahar deoparte daca folositi drojdie proaspata pentru a o putea liche

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Cioco-painici

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 500-550 g faina
  • 45 g cacao
  • 70 g zahar
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 30 gr unt
  • 300 ml lapte
  • 6 g drojdie uscata sau 20 g drojdie proaspata
  • Glazura:
  • un albus (sau 2-3 linguri apa)
  • 60 gr. zahar pudra

Mod de preparare

Puneti laptele pe foc si dizolvati in el zaharul si untul (pastrati o lingura de zahar deoparte daca folositi drojdie proaspata pentru a o putea lichefia).

Luati laptele de pe foc si cand e doar caldut incorporati oul batut bine in prealabil si drojdia.

Intr-un vas amestecati bine faina cu scortisoara, sarea si cacao, peste care turnati apoi laptele si framantati pana obtineti un aluat lucios care se dezlipeste de degete.

Acoperiti vasul si lasati aluatul sa creasca la loc cald pana isi dubleaza volumul.

Pregatiti una-doua tavi in care puneti hartie de copt unsa cu putin ulei.

Cand aluatul a crescut taiati-l in bucati din care sa formati mingiute de marimea unei caise.

Acoperiti tavile si lasati painicile sa creasca inca 30 minute, sa isi dubleze volumul, dupa care le coaceti la 180 grade timp de 20 de minute.

Intre timp pregatiti glazura amestecand bine albusul cu zaharul pudra.

Dupa ce scoateti painicile din cuptor ungeti-le cu aceasta glazura cat sunt inca fierbinti.
Sunt foarte bune calde sau reci.

Pofta buna!

Reteta Cioco-painici a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.ro

Alte retete de chifle dulci gasiti aici:

Pufi-chifle cu apa minerala,

Cuiburi cu cocos,

Colaci cu alune

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia