Cheesecakeul cu capsuni este o prajitura delicioasa, care imbina perfect gusturile de crema de branza cu capsunile aromate si blatul pufos.
Mod preparare:
Biscuitii se sfarma cu un sucitor sau la robot (cine are), untul se topeste si punem peste biscuiti, framantam bine pana se inmoaie biscuitii, pregatim o tava cu inel detasabil, ungem tava cu unt si o tapetam cu compozitia obtinuta.
Ouale se bat cu 200 gr. zahar, frisca se bate pana se intareste, adaugam mascarponele si punem peste oauale batute cu zaharul, adaugam zaharul vanilat si coaja de lamaie.
Compozitia obtinuta se toarna peste biscuiti si se da la cuptor, la foc mic cca 40 minute, cand incepe sa prinda culoare, sa fie aurie, atunci se scoate din cuptor si se lasa la rece.
Pregatirea capsunilor:
Capsunile spalate, se taie in 4 si se pun intr un vas cu 100 gr zahar, se lasa cca 30 minute, dupa care le punem intr un vas pe foc, pana incepe sa se lege siropul.
Se pune peste cheesacake si se poate taia si servi!
Pofta buna!
Cheesecakeul cu capsuni se serveste rece, cu capsuni din abundenta, preparate conform instructiunilor de mai sus.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii