Briosele Daneze sunt delicioase. Pentru a prepara aceste briose aveti nevoie de faina, oua, zahar, ulei, lapte, drojdie, sare si coaja de lamaie.
Briosele Daneze sunt delicioase. Pentru a prepara aceste briose mai intai am incalzit laptele puţin, adăugând sarea şi zahărul. Drojdia am dizolvat-o în puţin lapte calduţ şi am lăsat 5 min să crească. Ouăle le-am batut putin.
Făina am amestecat-o cu laptele şi am amestecat bine. Am adăugat ouăle bătute, iar la urmă maiaua. Am frământat bine-bine adăugând treptat toată cantitatea de ulei călduţ. Şi am mai frământat cca 20 minute. Am lasat biluţa la crescut cca 1 ora, într-un vas acoperit cu folie.
Cand şi-a dublat volumul, sau chiar mai mult, am împărţit aluatul în 12 biluţe. Cu mâna unsă am turtit biluţa în mână iar în mijloc am pus 1 linguriţă de nutella + 1 linguriţă de migdale măcinate sau 1 lingură de amestec nucă + cacao + zahăr. Eu am făcut 6 cu amestecul de nutella şi 6 cu amestecul de nucă.
Cu mâna se strâng “la gură“, ca un săculeţ… formându-se o bilă.
Am făcut deci 12 bilute.
M-am folosit de un făcăleţ pentru a intinde săculetii, apoi cu un cuţit bine acuţit (am căutat de am ameţit tăietorul de pizza...) am făcut 4 tăieturi, am apucat de capete şi am răsucit, formând un melc, cu capetele bagate dedesupt.
Le-am pus in forme de minitarte, ca să aiba loc să se extindă, asezate în hârtiuţe de muffis, că se curăţă mai uşor formele.
Cănd toate biluţele au fost făcute melci, le-am pus într-o tavă şi le-am lasat să creasca 30 minte.
Când s-au umflat, le-am uns cu ou + lapte, şi le-am bagat la cuptorul preîncălzit.
Le-am lăsat 20 minute, la 180 C. Au iesit... delicioase!!!
Pofta buna!
Briosele daneze pot fi servite la micul dejun ori ca si gustare.
Sursa acestei retete este blogul Simona's World.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii