Batoane cu unt

Pufoase, rumene, frumoase, gustoase. La micul dejun, pentru pachetul scolarului, acompaniate de un pahar cu lapte sau o cana cu ceai.

Portii
10
Timp pregatire
160 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Batoane cu unt

Ingrediente

  • 120 ml apa
  • 10 g drojdie uscata
  • 3 lingurite zahar
  • o priza sare
  • 4 linguri lapte praf
  • 1 ou
  • 250 g faina
  • 60 g unt moale
  • Mai avem nevoie
  • 1 ou+1 lingura lapte pentru uns batoanele
  • ulei pentru uns bolul in care punem aluatul la crescut
  • faina pentru infainat masa

Mod de preparare

Intr-un bol punem apa.

Adaugam drojdia si amestecam.

Adaugam rand pe rand zaharul, sare, laptele praf si oul.

Amestecam dupa fiecare in parte.

Cernem faina si o incorporam in amestecul de mai sus.

Amestecam.

Adaugam untul moale,il incorporam in aluat si framantam.

Formam o bila,o punem intr un bol,acoperim cu folie alimentara si lasam la crescut pana ce aluatul isi dubleaza volumul.

Din aluatul crescut formam un sul pe care il taiem in 10 bucati cat de cat egale.

Fiecare bucata de aluat o intindem cu sucitorul intr o foaie subtire pe care o rulam formand un baton.

Procedam asa cu fiecare bucata de aluat in parte.

Asezam batoanele astfel formate intr o tava rapetata cu hartie de copt,acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam la crescut.

#Avem grija ca intre batoane sa lasam un spatiu deoarece la crescut ele isi maresc volumul.

Batem un ou,adaugam laptele ,amestecam si cu o pensula ungem fiecare baton in parte.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade si tinem pana ce batoanele sunt bine facute si frumos rumenite.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce