Pufoase, rumene, frumoase, gustoase. La micul dejun, pentru pachetul scolarului, acompaniate de un pahar cu lapte sau o cana cu ceai.
Intr-un bol punem apa.
Adaugam drojdia si amestecam.
Adaugam rand pe rand zaharul, sare, laptele praf si oul.
Amestecam dupa fiecare in parte.
Cernem faina si o incorporam in amestecul de mai sus.
Amestecam.
Adaugam untul moale,il incorporam in aluat si framantam.
Formam o bila,o punem intr un bol,acoperim cu folie alimentara si lasam la crescut pana ce aluatul isi dubleaza volumul.
Din aluatul crescut formam un sul pe care il taiem in 10 bucati cat de cat egale.
Fiecare bucata de aluat o intindem cu sucitorul intr o foaie subtire pe care o rulam formand un baton.
Procedam asa cu fiecare bucata de aluat in parte.
Asezam batoanele astfel formate intr o tava rapetata cu hartie de copt,acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam la crescut.
#Avem grija ca intre batoane sa lasam un spatiu deoarece la crescut ele isi maresc volumul.
Batem un ou,adaugam laptele ,amestecam si cu o pensula ungem fiecare baton in parte.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade si tinem pana ce batoanele sunt bine facute si frumos rumenite.
Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii