Batoane cu mac

Vine draga noastra Violeta intr-o zi cu aceasta reteta la ea pe blog si a fost un mare boooom...Toata lumea saliva, fetele au inceput sa faca si ele aceaste batoane si desi, le aveam si eu de mult in plan si tot amanam sa le fac, pozele Violetei m-au facut sa poftesc rau de tot la ele. Stiam eu de ce poftesc la ele, pentru ca in copilarie le adoram. Aveam norocul, in copilarie, sa cumpar aceste batoane calde, pufoase, usor dulci si savuram bucatica cu bucatica. Cam asa am procedat si acum. Cum le-a scos din cuptor, cum am pus mana pe unul fierbinte si l-am mancat cu atata placere! Sa faceti si voi, nu de alta, dar sunt grozave.

Portii
8
Timp pregatire
70 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Batoane cu mac

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 500 gr faina
  • 7 gr drojdie uscata
  • 50 gr zahar
  • 250 ml apa minerala
  • 70 ml ulei
  • 1 lingurita rasa de sare
  • Pentru uns batoanele:
  • 50 ml apa
  • 1 lingurita faina
  • mac
  • Pentru sirop:
  • 100 ml apa
  • 2-3 linguri zahar

Mod de preparare

Aluatul: Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, zaharul si drojdia. Amestecam totul cu o lingura, incepem sa incorporam apa minerala, care sa fie de la temperatura camerei. Framantam cu mainile bine, iar la final incorporam uleiul si mai framantam cam 2 minute. Acoperim aluatul cu un prosop curat, il lasam la dospit circa o ora, la loc ferit de curent. Dupa ce aluatul a dospit, presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul. Rupem 8 bucati si formam 8 bile. Luam prima bila, intindem o foaie dreptunghiulara subtire. Pe lungime rulam bine si astfel obtinem un baton. Procedam la fel si cu celelalte bile de aluat. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le mai lasam sa dospeasca 25-30 de minute, apoi amestecam 50 ml de apa cu o lingurita de faina, iar cu acest amestec ungem batoanele si le presaram cu mac. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 25-30 de minute, pana se rumenesc. In acest timp pregatim siropul: Punem apa si zaharul intr-un ibric. Le transferam pe foc, lasam sa clocoteasca 1 minut, apoi il dam deoparte. Cand sunt gata batoanele, le scoatem din cuptor si atunci fierbinti, le ungem cu siropul pregatit. Se servesc calde, ca sunt prea bune. Mie mi-a ramas un baton, l-am pus intr-o punguta, iar a doua zi cand sa il mananc, pot sa zic ca era la fel de pufos. Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Aperitiv waffle cu cascaval si ceapa verde
Bucataras.RO

Aperitiv waffle cu cascaval si ceapa verde

Fetelor mele le plac foarte mult waffele. Se pregătesc ușor, din ingrediente aflate la îndemâna oricui. Pot fi...

Aperitiv waffle cu cascaval si ceapa verde
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce