Paratha

Paratha este un soi de "sandwich" din 2 foi de lipii umplute cu cartofi si condimente, care se serveste cu iaurt gras si salata. asadar, n-are ce sa nu fie minunat, nu?

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Paratha

Ingrediente

  • Pt. lipii avem nevoie de:
  • -3 linguri faina de linte
  • -50 ml apa calduta
  • -putina drojdie proaspata
  • -sare
  • -faina de grau cat cuprinde
  • Pt. umplutura avem nevoie de:
  • -2 cartofi medii
  • -ceapa verde (2 fire)
  • -usturoi verde (1 fir)
  • -sare
  • piper
  • Pt. decor:
  • -1 iaurt gras tip grecesc (mic)
  • -salata de rosii si patrunjel (eu am pus macris de padure)
  •  
  •  

Mod de preparare

A venit caldura...zilele frumoase sunt deja o obisnuinta, asa ca si alimentatia se schimba.
Deci, ce sa fie, ce sa fie...usor, rapid si gustos? Ei bine, pt. azi am ales o paratha, specialitate indiana pe care am pregatit-o pt. prima data, dar o voi repeta foarte, foarte des.
Paratha este un soi de "sandwich" din 2 foi de lipii umplute cu cartofi si condimente, care se serveste cu iaurt gras si salata. asadar, n-are ce sa nu fie minunat, nu?

Din ingredientele pt lipii se formeaza o bila de aluat,care se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, dupa care se intind 2 foi rotunde.
Intre timp se prepara umplutura: cartofii curatati se taie cuburi mici, care se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au inmuiat, se scurge apa si se clatesc cu apa rece. Se lasa la scurs. Separat se pun 2-3 linguri ulei de masline intr-o craticioara si se caleste ceapa si usturoiul tocate marunt. Se toarna prajeala peste cartofi si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Daca e nevoie se mai adauga condimente (eu am mai pus chili).
Revenim la lipiile noastre: aceste ne vor servi ca si hainute pt umplutura de cartofi. Se aseaza o foaie subtire de aluat pe planseta, se adauga umplutura de cartofi, avand grija sa nu punem si pe marginile aluatului. Apoi urmeaza sa suprapunem si cea de-a doua foaie (ca la placinta). Marginile aluatului se sigileaza cu apa.
In acest moment, paratha e gata de copt intr-o tigaie de teflon.
Puteti opta pt. o coacere simpla, fara ulei, sau puteti adauga 2-3 linguri ulei de masline (eu am ales a doua varianta). Se coace pe ambele parti pana se rumeneste.
Se scoate pe farfurie si se serveste cu iaurt gras si salata.

Cu aceasta reteta doresc sa particip la concursul Castiga timp - testeaza produse Philips, care a inceput deja pe data de 22.04. Ma bucur tare mult ca am reusit si eu sa aflu la timp de aceasta campanie, mai ales ca am mare nevoie de un astfel de produs pt. testat. Trebuie sa recunosc ca pana acum am avut un robot de bucatarie de care am fost foarte multumita, dar care a cedat de curand. Din pacate, timpul meu liber este, practic inexistent, eu tot alergand intre serviciu, casa si navete, iar oboseala si criza de timp si-au facut simtita prezenta. Practic, aceste produse Philips sunt o minune la casa omului, pt. ca injumatatesc timpul petrecut la prepaparea retetelor, iar eu as putea sa ma ocup de multele treburi ramase in urma.


Paratha se serveste calda

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia