Se amesteca pliculetul de drojdie cu lingurita de zahar si cateva linguri de apa calda, dupa care se lasa la crescut. Se pun apoi 500 g faiana intr-un
Se amesteca pliculetul de drojdie cu lingurita de zahar si cateva linguri de apa calda, dupa care se lasa la crescut. Se pun apoi 500 g faiana intr-un castron si jumatate din paharul de drojdie, o lingurita de sare fina si un pahar de apa calduta. Am framantat, iar inainte de final am adaugat 2 linguri de ulei de masline.
Am pus la dospit, timp in care am trecut la realizarea celui de-al doilea aluat: am folosit 500 gr de faina, 1 lingurita de sare, jumatate de pahar de apa. Am framantat putin, apoi am adaugat paharul de sos de rosii. Am framantat pana inainte de final, am adaugat si aici 3 linguri de ulei de masline. Am pus la dospit. Am intins doua fasii de aluat pe care le-am suprapus, apoi le-am invartit. Am adaugat petale facute din cele 2 aluaturi suprapuse. La jumatatea copturii am adaugat si 3 felii de rosii, peste care, dupa ce am scos de la cuptor painica fufendata am adaugat cate o lingurita din branza cu ierburi si cate un fir de rozmarin, busuioc, cimbru.
Se serveste si calda si rece. Reteta Painica Fufendata a fost propusa de atia pe forum culinar.ro
Alte retete de paine gasiti aici:
Paine artizanala ,
Paine italiana cu coaja crocanta ,
Painici cu branza (Pão de Queijo)
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii