O reteta de paine de casa ce concureaza cu succes cu painea oricarei brutarii. Reteta este atat de simpla incat si un copil o poate realiza. Painea este asa cum ii spune si titlul neframantata, ea hidratandu-se singura.
Aceasta reteta de paine am descoperit-o pe blogul justlovecooking, asa ca nu ne vom asuma meritele asupra ei. Dar va spunem ca am incercat-o, ceea ce ne-a si determinat sa va impartasim reteta, pentru ca merita incercata.
Este o paine delicioasa, care se prepara incredibil de usor.
Faina se cerne intr-un vas mai mare, in care veti si framanta aluatul. Drojdia o dizolvati impreuna cu zaharul in apa calduta la care adaugati apoi si uleiul de masline.
Adaugati apoi lichidul in vasul cu faina, si amestecati cu lingura de 4-5 ori, cat sa se formeze cat de cat aluat. Tot ce va ramane de facut este sa acoperiti vasul si sa il lasati la frigider intre 12-24 de ore, cu cat mai mult cu atat mai bine. Da, este incredibil de simplu! :)
A doua zi, rasturnati aluatul pe o suprafata cu faina. Aluatul il framantati dupa indicatiile pe care le puteti vizualiza in imagini detaliate pe blog.
Dupa ce e framantat aluatul se mai lasa pe masa de lucru acoperit cu un prosop intre 30-60 minute, daca aveti timp. Incingeti intre timp cuptorul la 250 de grade. Puneti painea cu miscari rapide intr-o oala cu capac si dati-o la cuptor pentru 25 de minute. O mai lasati 10 minute fara capac.
Painea neframantata delicioasa se serveste calda.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii