1.Intr-un vas se amesteca drojdia cu apa calda. 2. Dupa 5-10 minute se adauga 2 cani faina se amesteca apoi se adauga alte 2 cani faina si sarea. 3.
1.Intr-un vas se amesteca drojdia cu apa calda.
2. Dupa 5-10 minute se adauga 2 cani faina se amesteca apoi se adauga alte 2 cani faina si sarea.
3. Se lasa la dospit aproximativ 15 minute (aluatul este inca moale).
4. Se toarna apoi pe masa de lucru infainata si se imbraca in faina. Se framanata aproximativ 20 minute adaugandu-se treptat restul de faina.
5. Aluatul format se aseaza intr-un vas uns cu unt si se intorce in asa fel incat sa fie uns pe toate partile. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul
6. Ii trag aluatului un pumn in mijloc si-l las din nou la dospit pana se dubleaza.
7. Dupa alte 45-50 minute (poate si mai mult depinde cat de cald este in bucatarie) aluatul se aseaza pe o suprafata infainata, se taie in 2 parti aproximativ egale si se mai lasa alte 10 minute la odihnit (se acopera cu un prosop).
8. Fiecare mingiuta de aluat se intinde cam de 1 cm grosime si apoi se ruleaza.
9. Se aseaza apoi in tava unsa si tapetata cu faina de porumb. se ung cu albusul de ou batut cu 1 lingura apa. Se lasa la dospit 1 ora (in reteta spunea sa le acoperi, dar prospul sa nu le atinga, eu nu le-am mai acoperit).
10. Se porneste cuptorul setat la 190C (375F) (in cuptor se aseza o tava cu apa). Se dau la cuptor pentru 20 minute, se scot, se mai ung inca o data cu albusul batat cu apa si se mai lasa alte 20 minute la cuptor.
--------------------
Pofta buna!
Reteta Paine italiana a fost propusa de Rroxana. pe forum culinar.ro
Alta reteta de paine gasiti aici: Paine cu orez
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii