Nimic nu se compara cu mirosul de paine calda. Iar acum o poti face pe cea mai buna chiar la tine in bucatarie, dand diminetilor o aroma mai placuta. Painea integrala de casa umpluta cu masline si branza, cu coaja crocanta si pufoasa in interior, este usor de facut si se potriveste perfect pentru micul dejun, alaturi de o cana cu lapte batut!
Incepe mai intai cu aluatul, pentru ca va trebui lasat la dospit. Mai intai pune zaharul peste drojdie si freaca bine pana amestecul devine lichid. Dilueaza cu putina apa calduta si toarn-o in castronul cu faina alba amestecata cu cea integrala. Las-o sa se odihneasca 10 minute, apoi adauga uleiul si sarea.
Pune restul de apa calduta si laptele batut, putin cate putin si framanta aluatul pana nu se mai lipeste de maini si este elastic. Daca mai este nevoie, poti sa mai presari deasupra putina faina. Lasa aluatul sa creasca, acoperit cu un prosop si pune-l intr-un loc cald.
Intre timp, pregateste umplutura: da pe razatoarea cu ochiuri mici telemeaua si cascavalul. Adauga rondelele de masline si ceapa verde taiata marunt. Pune putin piper, oregano uscat si oul batut, apoi amesteca bine compozitia. Cand aluatul a crescut, rastoarna-l pe masa presarata cu faina si imparte-l in doua. Intinde doua foi dreptunghiulare cam de 1 cm grosime si pune deasupra compozitia de branza. Ruleaza apoi pe lungime cele doua foi si rasuceste-le intre ele.
Pune painea intr-o tava de cozonac, tapetata cu hartie de copt, acoper-o din nou cu un prosop si mai lasa-o sa creasca jumatate de ora. La final, unge painea cu oul batut si presara deasupra mixul de seminte. Pune in cuptor un vas cu apa si seteaza-l la 200 de grade. Aburul format in cuptor va face coaja painii crocanta! Cand a atins temperatura dorita, pune painea in cuptor si las-o 25-30 de minute, pana devine aurie.
Scoate-o apoi pe un grilaj si las-o sa se raceasca de tot inainte sa o tai felii.
Mirosul este imbietor si abia astept sa incerc o felie!
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii