Paine gustoasa de casa se face foarte usor, iar gustul nu se compara cu ceea ce gasiti in comert. In plus painea de casa este mult mai sanatoasa.
Paine gustoasa de casa se face foarte usor, iar gustul nu se compara cu ceea ce gasiti in comert. In plus painea de casa este mult mai sanatoasa.Pregatim maiaua din drojdie, zahar, 2-3 linguri de apa calduta si laptele praf .
Punem faina pe o planseta si in mijlocul gramajoarei de faina facem o gropita in care punem maiaua la dospit cateva minute. Adaugam uleiul, sarea, restul de apa si framantam aluatul. Dam painii o forma alungita, o crestam pe mijloc si o punem la crescut in vasul in care o vom coace. Lasam la dospit pana cand aluatul isi dubleaza volumul si dam la cuptor pentru aproximativ 50-60 de minute. Lasam sa se raceasa si abia apoi taiem.
Paine gustoasa de casa se serveste taiata felii.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaInainte de pranz imi doream sa fac ceva rapid de mancare, cat ai bate din palme. N-aveam, insa, inspiratie deloc...
Macrou fript cu legume in vas ZepterIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii