Intr-un vas mic se pune 50 ml de apa, la fiert, apoi se adauga 2 linguri de faina, amestecand continuu pana se ingroasa, se ia de pe foc si se lasa la
Intr-un vas mic se pune 50 ml de apa, la fiert, apoi se adauga 2 linguri de faina, amestecand continuu pana se ingroasa, se ia de pe foc si se lasa la racit. Restul de faina se pune intr-un vas mare impreuna cu drojdia, putina sare si compozitia de faina ingrosata. Se framanta bine cu apa calduta pana ce aluatul nu se mai lipeste de mana. Daca doriti se poate adauga si o lingura de ulei. Se lasa la dospit aproximativ o ora cu un praf de faina deasupra, acoperit cu un prosop, la temperatura camerei, pana isi dubleaza volumul. Se rastoarna intr-o tava unsa cu putin ulei, si se da la cuptor, la foc mic pana se coace. Cand painea este coapta, trebuie sa sune „a gol”, la lovire.
Dupa ce se scoate din cuptor, se unge cu putina apa rece, se acopera cu doua prosoape de bucatarie si se lasa la racit, la temperatura camerei.
Alte retete recomandate:
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaSe stie ca mezelurile din comert sunt asa cum sunt iar la noi, fiul meu e mare amator de sunca, la scoala in pachetel vrea...
Pastrama de curcan la slow cooker Crock-PotIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii