Painea de casa nu se compara cu cea din comert, in plus bucataria ta se va transforma intr-on brutarie. Mirosul de paine proaspata facuta in casa este inegalabil.
Punem intr-un bol pliculetul de drojdie uscata si il frecam cu o lingura de zahar pana cand se topeste drojdia, dupa care adaugam 100 ml lapte. Amestecam totul si lasam la dospit 10 minute.
Pentru a pregati aluatul, punem intr-un castron mai mare faina, apa, laptele ramas, untul (usor incalzit in prealabil) si drojdia crescuta. Se amesteca totul si se framanta un aluat elastic. In cazul in care aluatul este prea moale, se mai adauga in ploaie o lingura sau doua de faina.
Aluatul se intinde cu ajutorul sucitorului pe o plansa pudrata cu faina, apoi se ruleaza. Ruloul rezultat se taie in 9 portii, din care una mai mare.
Portiile taiate se rotunjesc cu mana si se aseaza sub forma unei margarete in tava tapetata cu faina. Se lasa la dospit 50 de minute.
Dupa ce aluatul a dospit, se unge cu un ou batut. Se presara peste paine mac si susan. Tava se introduce in cuptorul incins in prealabil. Se coace la foc moderat (170 grade) aproximativ 50 de minute.
Cu 10 minute inainte de a scoate painea din cuptor, se mai unge cu ou inca o odata si crestem temperatura cuptorului, astfel incat coaja sa capete o culoare aurie.
Pentru a verifica daca painea este coapta in interior, putem face testul cu betisorul de frigarui sau scobitoarea.
Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Painea de casa se serveste ca atare
Este recomandata a se servi calda, imediat dupa preparare, dupa ce se scoate de la cuptor si se lasa putin la racit.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii