Paine cu seminte de in impletita in 5

Paine cu seminte de in impletita in 5 este o reteta de paine de casa impletita, o reteta de paine cu seminte delicioasa.

Timp pregatire
2 minute
Complexitate
redusa
Paine cu seminte de in impletita in 5

Ingrediente

  • 800 grame de faina
  • 300 ml. de lapte
  • 150 ml apa
  • 35 grame de drojdie
  • 50 ml. de ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri seminte in

Mod de preparare

Laptele caldut si apa calduta se amesteca cu o lingura faina si drojdia, dc nu aveti proaspata puneti un pliculet si jumatate de drojdie uscata. Lasati sa dospeasca 5 Minute, apoi adaugati un praf sare si o lingurita zahar, apoi adaugati faina in ploaie. Nu deodata. Amestecati la inceput cu o lingura de lemn si apoi framantati cu mana pana incorporati toata faina. La urma adaugati si semintele de in si uleiul, mai framantati putin, apoi lasati aluatul la dospit jumatate de ora sau chiar o ora. Daca iese prea moale mai adaugati faina, depinde aici si calitatea fainii.
Se imparte in 5 parti egale si se modeleaza 5 fasii de lungimea tavii de paine pe care o aveti. Puneti pe masa de lucru faina si formati 5 suvite identice. Se impart cele 5 suvite in 2 grupe: una cu 3 si una cu 2. Fasia din marginea exterioara din grupa cu 3 se duce la mijloc langa grupa cu 2 fasii, apoi fasia exterioara din noua grupa cu 3 suvite se duce intre cele 2 grupe dar o grupam apoi cu cele 2 suvite...acum sunt 3 suvite, repetam procedura pana la final.
Se lasa la dospit 25 Minute si apoi se unge cu ou batut si se introduce in cuptorul preincalzit la 200 grade aproximativ 40min.
La noul Philips as incerca fct Bake si Stew, cred ca painea ar iesi mai buna!


Este ideala pt micul dejun, se taie felii si se consuma cu unt sau alte topinguri la o cana de ceai sau lapte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce