Paine cu seminte de in impletita in 5

Paine cu seminte de in impletita in 5 este o reteta de paine de casa impletita, o reteta de paine cu seminte delicioasa.

Timp pregatire
2 minute
Complexitate
redusa
Paine cu seminte de in impletita in 5

Ingrediente

  • 800 grame de faina
  • 300 ml. de lapte
  • 150 ml apa
  • 35 grame de drojdie
  • 50 ml. de ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri seminte in

Mod de preparare

Laptele caldut si apa calduta se amesteca cu o lingura faina si drojdia, dc nu aveti proaspata puneti un pliculet si jumatate de drojdie uscata. Lasati sa dospeasca 5 Minute, apoi adaugati un praf sare si o lingurita zahar, apoi adaugati faina in ploaie. Nu deodata. Amestecati la inceput cu o lingura de lemn si apoi framantati cu mana pana incorporati toata faina. La urma adaugati si semintele de in si uleiul, mai framantati putin, apoi lasati aluatul la dospit jumatate de ora sau chiar o ora. Daca iese prea moale mai adaugati faina, depinde aici si calitatea fainii.
Se imparte in 5 parti egale si se modeleaza 5 fasii de lungimea tavii de paine pe care o aveti. Puneti pe masa de lucru faina si formati 5 suvite identice. Se impart cele 5 suvite in 2 grupe: una cu 3 si una cu 2. Fasia din marginea exterioara din grupa cu 3 se duce la mijloc langa grupa cu 2 fasii, apoi fasia exterioara din noua grupa cu 3 suvite se duce intre cele 2 grupe dar o grupam apoi cu cele 2 suvite...acum sunt 3 suvite, repetam procedura pana la final.
Se lasa la dospit 25 Minute si apoi se unge cu ou batut si se introduce in cuptorul preincalzit la 200 grade aproximativ 40min.
La noul Philips as incerca fct Bake si Stew, cred ca painea ar iesi mai buna!


Este ideala pt micul dejun, se taie felii si se consuma cu unt sau alte topinguri la o cana de ceai sau lapte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia