Painea cu seminte poate fi facuta cu usurinta in casa si este mult mai gustoasa decat cea din comert.
Mod de preparare:
Se dizolva cubul de drojdie amestecandu-se usor cu sarea, pana ce se inmoaie bine. Dupa ce s-a inmuiat drojdia, formandu-se o pasta lichida, se adauga apa, apoi faina, putin cate putin. Se framanta foarte bine aluatul. Cu cat se framanta mai bine aluatul de paine, cu atat este mai pufoasa.
Se lasa aluatul la loc calduros mai mult timp. Se acopera cu prosop si, eventual, se porneste cuptorul si se va lasa cu usa intredeschisa, sa emane caldura. Temperatura ridicata va ajuta drojdia si astfel va creste aluatul.
Inainte de a introduce painea in cuptor se adauga semintele, dupa care se baga in cuptor, la foc mediu. Se incearca cu o scobitoare pentru a se vedea daca s-a copt.
Pofta buna!
http://ideidelicioase.blogspot.ro
Painea cu seminte se poate servi rece si calda.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii