• dizolvati drojdia in apa si adaugati 2 linguri de ulei de masline• lasati-o circa 15 minute la cald
• dizolvati drojdia in apa si adaugati 2 linguri de ulei de masline
• lasati-o circa 15 minute la cald sa "lucreze"
• cerneti faina
• tocati pancetta, rosiile uscate si busuiocul
• adaugati apa cu drojdia si cele 2 linguri de ulei de masline in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum
• fixati bratul pentru plamadire la cca 2-3 cm de margine si spatula pentru a curata interiorul vasului
• porniti aparatul si incorporati treptat faina, sarea, busuiocul, pancetta si rosiile uscate
• framantati pentru cca 8 minute
• presarati faina pe deasupra pentru a nu se lipi si lasati-o la dospit cca 60 min, intr-un castron mare, acoperit cu o carpa, la cald
• modelati-o in 2 painici egale si crestati-le frumos
• puneti-le intr-o tava, pe o hartie de copt (cu o distanta considerabila intre ele pentru a preveni lipirea), ungeti-le cu galbenus de ou si optional puteti pune seminte de susan, in, cereale sau sare de Himalaya pe deasupra
• introduceti-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru cca 45-60 de minute
• faceti testul cu scobitoarea si daca este curata, atunci painea este gata
• lasati-o la odihnit pe un tocator, acoperita de un prosop, pentru cca 3 ore
• abia dupa 3 ore o puteti taia.
Pofta buna!
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii