• dizolvati drojdia in apa si adaugati 2 linguri de ulei de masline• lasati-o circa 15 minute la cald
• dizolvati drojdia in apa si adaugati 2 linguri de ulei de masline
• lasati-o circa 15 minute la cald sa "lucreze"
• cerneti faina
• tocati pancetta, rosiile uscate si busuiocul
• adaugati apa cu drojdia si cele 2 linguri de ulei de masline in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum
• fixati bratul pentru plamadire la cca 2-3 cm de margine si spatula pentru a curata interiorul vasului
• porniti aparatul si incorporati treptat faina, sarea, busuiocul, pancetta si rosiile uscate
• framantati pentru cca 8 minute
• presarati faina pe deasupra pentru a nu se lipi si lasati-o la dospit cca 60 min, intr-un castron mare, acoperit cu o carpa, la cald
• modelati-o in 2 painici egale si crestati-le frumos
• puneti-le intr-o tava, pe o hartie de copt (cu o distanta considerabila intre ele pentru a preveni lipirea), ungeti-le cu galbenus de ou si optional puteti pune seminte de susan, in, cereale sau sare de Himalaya pe deasupra
• introduceti-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru cca 45-60 de minute
• faceti testul cu scobitoarea si daca este curata, atunci painea este gata
• lasati-o la odihnit pe un tocator, acoperita de un prosop, pentru cca 3 ore
• abia dupa 3 ore o puteti taia.
Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii