Aceasta reteta de paine de casa, cu nuci si fructe uscate este pur si simplu delicioasa. Se prepara conform retetei de baza, iar din acest aluat puteti face atat chifle cat si o paine mare, pe care sa o consumati impreuna cu branzeturi.
Respectati etapa 1 din prepararea painii de baza, iar in etapa 2, cand incorporati toata cantitatea de apa, adaugati si jumatate din cantitatea de nuci tocate grosier, cealalta jumatate urmand sa o puneti intr-un blender pana devin o pudra fina. Adaugati in aceasta etapa si caisele uscate tocate cat mai marunt si untul si abia apoi framantati bine.
Inainte de ultima dospirea a aluatului, puteti imparti aluatul in 4 parti si sa le modelati sub forma de rulouri, pe care sa le coaceti unul langa celalalt intr-o tava tapetata cu faina, dar puteti sa-i dati orice forma doriti. Lasati aluatul sa-si dubleze volumul, dupa care dati painea la cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute, pana se rumeneste putin.
Painea cu nuci poate fi consumata ca atare, sau cu diferite tipuri de branzeturi. Merge foarte bine si cu mancarurile picante si cu muraturi.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii