Paine cu nuci

Aceasta reteta de paine de casa, cu nuci si fructe uscate este pur si simplu delicioasa. Se prepara conform retetei de baza, iar din acest aluat puteti face atat chifle cat si o paine mare, pe care sa o consumati impreuna cu branzeturi.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Paine cu nuci

Ingrediente

  • 500g faina integrala
  • 500g faina alba
  • 455g nuci
  • decojite
  • 115g caise uscate
  • tocate foarte marunt
  • 115g unt
  • la temperatura camerei
  • 625ml apa calduta
  • 30g drojdie proaspata sau 3 pliculete a cate 7g
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri rase de sare de mare

Mod de preparare

Respectati etapa 1 din prepararea painii de baza, iar in etapa 2, cand incorporati toata cantitatea de apa, adaugati si jumatate din cantitatea de nuci tocate grosier, cealalta jumatate urmand sa o puneti intr-un blender pana devin o pudra fina. Adaugati in aceasta etapa si caisele uscate tocate cat mai marunt si untul si abia apoi framantati bine.

Inainte de ultima dospirea a aluatului, puteti imparti aluatul in 4 parti si sa le modelati sub forma de rulouri, pe care sa le coaceti unul langa celalalt intr-o tava tapetata cu faina, dar puteti sa-i dati orice forma doriti. Lasati aluatul sa-si dubleze volumul, dupa care dati painea la cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute, pana se rumeneste putin.


Painea cu nuci poate fi consumata ca atare, sau cu diferite tipuri de branzeturi. Merge foarte bine si cu mancarurile picante si cu muraturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce