Paine cu nuci

Aceasta reteta de paine de casa, cu nuci si fructe uscate este pur si simplu delicioasa. Se prepara conform retetei de baza, iar din acest aluat puteti face atat chifle cat si o paine mare, pe care sa o consumati impreuna cu branzeturi.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Paine cu nuci

Ingrediente

  • 500g faina integrala
  • 500g faina alba
  • 455g nuci
  • decojite
  • 115g caise uscate
  • tocate foarte marunt
  • 115g unt
  • la temperatura camerei
  • 625ml apa calduta
  • 30g drojdie proaspata sau 3 pliculete a cate 7g
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri rase de sare de mare

Mod de preparare

Respectati etapa 1 din prepararea painii de baza, iar in etapa 2, cand incorporati toata cantitatea de apa, adaugati si jumatate din cantitatea de nuci tocate grosier, cealalta jumatate urmand sa o puneti intr-un blender pana devin o pudra fina. Adaugati in aceasta etapa si caisele uscate tocate cat mai marunt si untul si abia apoi framantati bine.

Inainte de ultima dospirea a aluatului, puteti imparti aluatul in 4 parti si sa le modelati sub forma de rulouri, pe care sa le coaceti unul langa celalalt intr-o tava tapetata cu faina, dar puteti sa-i dati orice forma doriti. Lasati aluatul sa-si dubleze volumul, dupa care dati painea la cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute, pana se rumeneste putin.


Painea cu nuci poate fi consumata ca atare, sau cu diferite tipuri de branzeturi. Merge foarte bine si cu mancarurile picante si cu muraturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia