Painea cu mac este o paine delicioasa si pufoasa, iar gustul de paine facuta in casa este incomparabil cu cel al painii din comert. Eu zic ca aceasta paine merita facuta in casa, macar o data pe saptamana.
Amestecam drojdia cu putina apa calduta si zaharul. Cernem faina si in mijloc adaugam ouale batute, untul topit si racit,incepem sa framantam adaugand treptat laptele. Am impartit coca in 2, in una am adaugat macul si am framantat putin si in celalalt am adaugat 2 linguri de susan. Am acoperit vasele si am lasat la dospit 40 min. Dupa ce a crescut coca am impletit coca (am facut cate un sul din fiecare) si le-am asezat in tava. Mai lasam la dospit cca 30 min. Dupa ungem cu un galbenus si deasupra am presarat sare. Dam la cuptor pana se rumeneste frumos.
Painea cu mac se poate cu unge cu usurinta cu unt si cu dulceata de la Bunatati din natura.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii