Paine cu lapte ornata cu mac si susan

Pentru paine cu lapte ornata cu mac si susan intr-un castron amestecam drojdia cu zaharul, mierea, jumatate din lapte pe care il incalzim putin, si 4 linguri de faina.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Paine cu lapte ornata cu mac si susan

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 2 oua
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita miere
  • 2 lingurite sare
  • 220 ml lapte
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 70 grame unt
  • mac
  • susan

Mod de preparare

Pentru paine cu lapte ornata cu mac si susan intr-un castron amestecam drojdia cu zaharul,mierea,jumatate din lapte pe care il incalzim putin,si 4 linguri de faina.Punem intr-un loc ferit de curenti de aer (eu am pus castonelul in cuptorul cu microunde) la dospit circa 10 minute.
In reteta originala se pun ingredientele in masina de paine. Eu am incercat fara,adica manual.Am pus intr-un castron mai inalt restul de lapte caldut,ouale,sarea,untul moale, maiaua si restul de faina.Am framantat bine circa 10 minute.Va rezulta un aluat moale,pufos,care nu seva lipi de maini.Il lasam acoperit cu un servet la dospit circa 1 ora.Dupa ce aluatul creste si isi dubleaza volumul se pune pe masa de lucru si se imparte in sase bucati.Intindem fiecare bucata in forma de dreptunghi.Rulam pe latura lunga si mai lasam 10 minute la dospit,acoperite cu un servet.
Tapetam o forma de cozonac cu hartie de copt.Se iau din nou bucatile si se intind sub forma dreptunghiulara.Rulam pe latura mai mica si le punem in tava.Lasam din nou la dsopit circa 30 de minute,se pot pune in cuptorul de la aragaz pe care l-am incalzit cateva minute,apoi stingem focul.Asa va creste mai repede.Scoatem tava si incalzim cuptorul. Ungem painea de casa deasupra cu lapte si presaram mac si susan deasupra. Painea cu lapte ornata cu mac si susan dam la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce