Painea cu dovlecei si usturoi este o paine delicioasa si satioasa, asemanatoare cu focaccia.
Pentru aluat: Se dizolva drojdia in 250 ml de apa calda, se adauga sare, faina si 2 linguri de ulei. Se framanta bine si se lasa sa creasca o ora.
Se taie dovleceii felii, se ung cu ulei si se pun pe gratar cca 10 min.
Se mai framanta aluatul 3 minute, apoi se intinde o foaie patrata, care se pune intr-o tava tapetata doar cu faina.
Se unge aluatul cu oul amestecat cu usturoi pisat, se aseaza feliile de dovlecei si se coace.
Painea de dovlecei cu usturoi se serveste alaturi de un pahar de lapte sau de sana.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii