Paine alba

• topiti untul si amestecati-l cu laptele incalzit putin in prealabil• zdrobiti drojdia si dizolvati-o in laptele cu unt

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Paine alba

Ingrediente

  • unt - 50 g
  • lapte - 600 ml
  • drojdie proaspata - 50 g
  • sare - 1 lingurita rasa
  • faina alba de grau, calitativa - 900 g
  • extra faina - 100 g
  • galbenus de ou - 2 bucati
  • seminte de susan - 2 linguri

Mod de preparare

• topiti untul si amestecati-l cu laptele incalzit putin in prealabil
• zdrobiti drojdia si dizolvati-o in laptele cu unt
• lasati-o circa 15 minute sa "lucreze" (veti observa mici bule deasupra)
• adaugati-le in recipientul de plastic al robotului multifunctional Ankarsrum si atasati capul de framantare la circa 2-3 cm de margine, precum si spatula de curatare a bolului
• porniti aparatul pe viteza mica, adaugand treptat faina si sarea
• mariti viteza pe medium si setati framantarea pentru cca 8 minute 
• dupa terminarea programului, pudrati coca cu putina faina ca sa nu se lipeasca si adaugati-o intr-un castron acoperit cu o carpa
• lasati-o la crescut undeva la cald pentru aproximativ 60 de minute
• modelati cca 2 painici, crestati-le, ungeti-le cu galbenus de ou si presarati seminte de susan pe deasupra si puneti-le pe o hartie de copt, pe o tava
• incalziti cuptorul la 190 de grade si coaceti pentru circa 40-50 de minute (faceti testul cu scobitoarea in momentul in care vedeti ca a crescut si s-a rumenit, iar daca scobitoarea este curata, atunci painea este coapta)
• scoateti-o din cuptor, acoperiti-o cu un prosop si lasati-o la odihnit pentru circa 2-3 ore – nu o taiati inainte pentru ca aceasta se va incruzi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce