Focaccia cu rozmarin

Focaccia sau fugassa, este o paine, ce nu depaseste 2 cm in inaltime, dupa o reteta clasica a bucatariei italiene, cunoscuta inca de pe vremea romanilor. Acestia o pregateau din diverse cereale si o dadeau ofranda zeilor.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie
Focaccia cu rozmarin

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 cana apa calda
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 3 cani faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • Glazura:
  • 1/3 ceasca apa calda
  • 1 /3 ceasca ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • rozmarin.

Mod de preparare

Focaccia sau fugassa, este o paine plata, ce nu depaseste 2 cm in inaltime, dupa o reteta clasica a bucatariei italiene, cunoscuta inca de pe vremea romanilor. Acestia o pregateau din diverse cereale si o dadeau ofranda zeilor.

Pentru a prepara focaccia se dizolva drojdia in apa, se adauga zaharul si se lasa deoparte, pana isi dubleaza volumul. Se cerne faina intr-un bol, se adauga amestecul cu drojdie, uleiul si sarea. Se framanta energic, pana cand se obtine un aluat elastic, careia i se da forma de minge si se unge bine cu ulei de masline pe toate partile. Se lasa sa creasca, timp de 30-40 minute, dupa care se intinde cu mainile in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Deasupra se fac adancituri cu ajutorul degetelor, se toarna glazura formata din apa, ulei si sare, apoi se presara rozmarin. Se coace la foc mediu timp de 20-25 minute. Focaccia este gata, atunci cand capata culoare aurie stralucitoare.


Focaccia este o painica crocanta, plina de savoare, potrivita si pentru o zi de post.

Sursa acestei retete este blogul culinar truedelights.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia