Focaccia cu rosii este o gustare incredibil de buna. Blatul pufos dar totusi aerat, aromele si rosiile proaspete te trimit cu gandul la insorita Italie.
Punem ingredientele pentru aluat, in masina de paine, exact in ordinea enumerata mai sus, apoi setam aparatul pentru framantat si dospit.
Intre timp, pregatim o tava antiaderenta ( de preferat) in care punem jumatate din ulei, il intindem cu o pensula, pe toata suprafata sic and aluatul este gata, il rasturnam direct in tava. Il intindem cu mainile unse, adaugam deasupra si restul de ulei, facem si cateva adancituri in aluat, acestea se vor umple cu ulei, dar nu va speriati..uleiul nu este prea mult. Tocam frunzele, le presaram deasupra, asezam si rosiile feliate, mai presaram putina sare de mare si dam la cuptor pentru 35-40’.
Focaccia cu rosii se taie felii si se serveste dupa ce s-a racit ca si aperitiv sau gustare.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii