Floarea Soarelui, Paine Bulgara

Intr-un bol punem toate ingredientele care sint la temperatura camerei si incepem sa framintam aluatul. Se pune un plastic peste bol si se lasa la cre

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Floarea Soarelui, Paine Bulgara

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 20 gr drojdie proaspata ( eu am diluat drojdia cu o lingurita de zahar si 50ml lapte caldut)
  • 1 lingura unt moale
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura zahar
  • 2 oua
  • 15gr unt topit pentru uns
  • 1lingura suc de lamaie

Mod de preparare

Intr-un bol punem toate ingredientele care sint la temperatura camerei si incepem sa framintam aluatul. Se pune un plastic peste bol si se lasa la crescut o ora. Dupa o ora impartim aluatul in 16 bile.

Se ia o bila si se intinde destul de subtire, apoi o ungem cu putin unt, peste ea se aseaza celelante 3 bile intinse si unse intre ele. Apoi aceste 4 foi se vor rula. Vom avea 4 rulouri a cite 4 foi de aluat, aceste rulouri vor fi taiate in 4 (triunghiuri).

Luam o forma de torta de diametru 26cm, si asezam bucatile de triunghiuri cu varfu spre centru dar cu o distanta de un triunghi intre doua triunghiuri, dupa primul rind de triunghiuri asezat in tava se aseaza al doilea rind, lasati doar unul pe care il puneti in mijloc.

Apoi lasati sa creasca inca 20 minute, se unge cu ou si se presara seminte care va plac ( la mine a fost susan, nigella, susan negru). Se da la cuptor 200C pentru 35 minute.


Pofta buna!

Reteta Paine Bulgara a fost propusa de Cristina pe forum culinar.ro

Alte retete de paine gasiti aici:

Paine de cartofi,

Paine cu masline,

Paine in 30 de minute, fara drojdie

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
1
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
2
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
3
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
4
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
5
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia