Aricei din aluat de paine

Ariceii din aluat de paine sunt foarte gustosi. Pentru aceasta reteta trebuie sa faceti intai un aluat de paine.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Aricei din aluat de paine

Ingrediente

  • 500g faina
  • 300ml lapte caldut
  • 50g zahar
  • 10g miere
  • 20g drojdie proaspata sau 7g drojdie uscata (un pliculet)
  • 40g unt moale
  • 10g sare
  • un galbenus si o lingura de lapte pentru uns
  • stafide negre pentru ochisori si alt fruct confiat mai rosu-rozaliu pentru botic.

Mod de preparare

Am preparat aluatul la masina de paine, (framantat si dospit).
Am pus ingredientele: laptele caldut, untul moale, zaharul, mierea, sarea, faina si drojdia.
Dupa ce am pus faina, am imprastiat-o usor, uniform peste partea lichida, apoi am presarat drojdia uscata, in asa fel incat sa nu atinga lichidele de sub faina.
Am pornit masina, am selectat programul si gata! Acum asteptam 1,5 ore pana la terminarea programului.

Intre timp am planseta si am infainat-o, am pregatit tavile pe care le-am tapetat cu hartie de copt, am pregatit un galbenus amestecat cu o lingura de lapte intr-un bol si o pensula, o foarfeca si am pastrat o temperatura calduta in bucatarie.


Cand s-a incheiat programul, am rasturnat aluatul pe planseta infainata si l-am impartit in patru bucati. (Daca aveti rabdare, putei face ariceii mai mici si atunci impartiti aluatul in cati aricei doriti sa modelati).
Am format aluatul prelungind o parte pentru botic, am rupt cateva bucatele din care am format piciorusele, am montat ochisorii si boticul si am taiat cu foarfeca aluatul pentru a forma tepii.


Aricei din aluat de paine calzi sunt mai buni!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia