Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

Ingrediente

  • 400 g rigatoni
  • 2 litri apă
  • Sare și piper
  • Oregano uscat
  • 250 ml smântână de gătit
  • 3 linguri parmezan Parmigiano Reggiano ras
  • 1/2 ceapă
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 100 g gorgonzola DOP
  • 200 g mușchi de vită

Mod de preparare

Cum se prepară Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

Punem apa la fiert într-o oală mare și adăugăm un praf de sare. Când apa fierbe, adăugam pastele și le preparăm conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când pastele sunt fierte, le scurgem și păstrăm puțină apă de la fiert deoparte.

Între timp, tăiem mușchiul de vită în felii subțiri și încingem uleiul de măsline într-o tigaie. Adăugăm vita și o prăjim la foc iute pentru câteva minute până se rumenește frumos pe toate părțile. Punem sare și piper după gust și răsturnăm carnea într-un bol. Tăiem mărunt ceapa și o punem în tigaia în care am prăjit carnea.

Călim ușor, cât să se înmoaie, după care adăugăm smântâna lichidă. Lăsăm sosul să ajungă la punctul de fierbere, apoi adăugăm gorgonzola și parmezanul Parmigiano Reggiano în sosul de smântână și amestecăm până brânza se topește complet.

Aromatizăm sosul cu puțin oregano uscat și ajustăm gustul cu sare și piper după preferințe, după care punem carnea și pastele peste sos. Amestecăm bine pentru a le acoperi uniform.

Dacă sosul pare prea gros, îl subțiem cu puțină apă de la fiert păstrată anterior.
Presărați parmezan Parmigiano Reggiano ras deasupra pastelor și serviți-le imediat, garnisite cu ierburi proaspete sau fulgi de chilli, dacă doriți.

Vezi cum recunoști la raft o brânză gorgonzola de calitate, care este semnul distinctiv care-ți arată că se respectă autenticitatea rețetei

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri fragede cu branza

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Gogosari in otet pentru iarna

Gogosari in otet pentru iarna

Gogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.

Gogosari in otet pentru iarna
Ciorba de perisoare din carne de pui

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Chiftele din conopida
1
Aperitive cu legume

Chiftele din conopida

Conopida (desfacuta bucatele)se fierbe in apa cu sare si cu putin lapte Apoi se paseaza si se amesteca cu restul...

Chiftele din conopida
Compot de cirese
2
Compoturi

Compot de cirese

Retete dietetice. Ne place compotul facut in casa, cu fructe mai putine si mult lichid care sa nu fie prea dulce.

Compot de cirese
Briose aperitiv cu legume si sunca presata
3
Aperitive cu legume

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Tort Dobos cu 10 foi
4
Torturi

Tort Dobos cu 10 foi

Aceasta reteta de tort Dobos prezinta ingredientele suficiente pentru 8-10 foi, dar daca le taiati in doua veti obtine 16-20...

Tort Dobos cu 10 foi
Ciorba de fasole in bol de paine
5
Ciorbe

Ciorba de fasole in bol de paine

Ciorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...

Ciorba de fasole in bol de paine
Parteneri
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia